Ποιά είναι η διαδικασία τοποθέτησης laminate δαπέδου;

Τα laminate δάπεδα εφαρμόζονται εύκολα σχεδόν σε κάθε χώρο. Πρόκειται για ένα δάπεδο που μπαίνει πλωτό και δεν χρειάζεται ούτε κάρφωμα, ούτε συγκόλληση.
Η διαδικασία τοποθέτησης του είναι απλή.
Ξεκινάμε με την τοποθέτηση του υποστρώματος, ώστε να απορροφηθούν τυχόν κραδασμοί και ανωμαλίες που μπορεί να έχει το δάπεδο, ειδικά σε μεγάλους χώρους.
Στη συνέχεια, κόβεται σε συγκεκριμένα μέτρα ανάλογα και με τις ανάγκες του κάθε χώρου, τα οποία κυμαίνονται συνήθως από 8 έως 10 μέτρα. Εσείς μας λέτε αυτό που έχετε στο μυαλό σας και το συνεργείο μας, σας προτείνει σχέδια και χρώματα της αρεσκείας σας, ώστε το δάπεδο να αναδεικνύει το χώρο και να νιώθετε και εσείς άνετα μέσα σε αυτόν.

Θέλω να κάνω συντήρηση στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού μου; Ποιά είναι η διαδικασία;

Όταν ένα δάπεδο έχει φθαρεί σε κάποια σημεία, το βερνίκι έχει αρχίσει να φεύγει και το πάτωμα αρχίζει να μαυρίζει, έχει έρθει η ώρα για συντήρηση. Η διαδικασία έχει ως εξής:
Το δάπεδο τρίβεται πολύ σχολαστικά με υαλόχαρτο Νο 36, στη συνέχεια με Νο 60 και τέλος με Νο 100. Στη συνέχεια στοκάρεται όλο το δάπεδο και αφού στεγνώσει, ολοκληρώνεται η διαδικασία με το τρίψιμο του δαπέδου με υαλόχαρτο Νο 150.
Καθαρίζουμε σκουπίζοντας και φυσώντας τους τοίχους, για τυχόν σκόνες. Συνεχίζουμε με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας σε όλο το δάπεδο και περνάμε το λεγόμενο αστάρι.
Εφόσον αυτό στεγνώσει, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε το βερνίκι.
Την επόμενη ημέρα και εφόσον έχει στεγνώσει η πρώτη στρώση βερνικιού, αποχαρτάρουμε όλο το δάπεδο και στοκάρουμε σε κάποια σημεία αν χρειάζεται, καθαρίζουμε με ηλεκτρική σκούπα και περνάμε μία τελευταία φόρα βερνίκι.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το νέο μου δάπεδο από νέες φθορές;

Το συνεργείο μας προτείνει τα παρακάτω tips, ώστε να διατηρείτε τα ξύλινα δάπεδα του σπιτιού σας σαν καινούρια.

1. Ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα και με αξεσουάρ καθαρισμού που υπάρχουν στο εμπόριο, όπως φτερά.
2.Αν το δάπεδο έχει λερωθεί σε συγκεκριμένα σημεία μπορεί να καθαριστεί τοπικά με ένα βαμβακερό πανί, το οποίο έχει από πριν μουλιάσει σε νερό με πράσινο σαπούνι και το έχουμε στύψει.

Ποιό είναι το κόστος ανακαίνισης ενός δαπέδου;

Εξαρτάται από τα τετραγωνικά του χώρου, το σχέδιο που επιθυμείτε, καθώς και το είδος του δαπέδου που θέλετε να τοποθετήσετε. Επικοινωνείστε μαζί μας και εμείς θα σας προτείνουμε την πιο συμφέρουσα λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.